Презентація Таврійського розпису

Сьогодні у Миколаївському зоопарку вперше в місті Миколаєві на етнографічному подвір'ї Дідова хата відбулася презентація Таврійського розпису.

Таврійський розпис вбачає в собі не лише морський бриз, а й унікальну систему символів та цінностей, де кожен мазок і елемент - про неймовірну Миколаївщину! У візерунках, що відтворюють у розписі зображено Всесвіт рідної землі, де переважає морська, рослинна та тваринна тематика.

Віднайшла унікальний південний розпис відома тележурналістка, письменниця, художниця та дослідниця традицій народного мистецтва, вже нажаль, покійна Євгенія Бондаренко.

Почала розвивати та популяризувати Таврійський розпис майстриня з етнічних розписів та майстер-викладач декоративно-прикладного мистецтва Любов Паранюк, надихнувшись книгою «Стежки до Лиману», автором якої є Євгенія Бондаренко.

На білому та блідо-блакитному фоні — кольори «сивого туману», зображені сакральні свічки, зірки, веселі мешканці Чорного моря, які вже живуть на стінах Дідової хати.

Ідейним вдохновителем Таврійського розпису Дідової хати у зоопарку є Тетяна Чічкалюк., Любов Парнюк та Руслана Сікаленко.

Втілили ці прекрасні ідеї відомі художники: Дмитро Сліпуха, Дмитро Волошин та Олена Волошина.

Спонсором виступила компанія ГО "РОТАРІ КЛУБ МИКОЛАЇВ".

Цей довгий шлях був не простим, але команда згуртувалась і налаштовано відтворила кожен мазок та візерунок.

Активну участь у цьому заході взяли юні біологи Миколаївського зоопарку. Завдяки патріотичним пісням у виконанні миколаївської співачки Єви Гудзун атмосфера наповнилася веселощами та танцями.

Полюбуйтеся і ви цією красою, завітавши до Миколаївського зоопарку.