Вперше з початку карантину до Миколаївського зоопарку з-за кордону приїхала рідкісна тварина!

Вже більше року через пандемію коронавірусу і пов’язані з нею обмеження авіасполучення між країнами до Миколаївського зоопарку не поступали тварини з-за кордону. І от нарешті 9 червня 2021 року до нас прибула самка білорукого гібона (Hylobates lar) на ім’я Кукі.

Народилась Кукі 25 квітня 2012 року в зоопарку Скоп’є (Республіка Північна Македонія), саме з цього зоопарку вона і приїхала до нас. Перевезли тварину літаком, переліт вона перенесла добре і зараз потроху освоюється на новому місці. Прибула Кукі до Миколаївського зоопарку в пару до нашого самця білорукого гібона.

Кукі дуже симпатична, з «плюшевим» хутром красивого кольору кави. А ще вона справжня «пампушка», адже, за словами співробітників зоопарку Скоп’є, Кукі «полюбляє попоїсти». Найулюбленішою її їжею є банани.

Білорукий гібон або лар — вид приматів з родини гібонових (Hylobatidae). Є одним з найвідоміших видів родини і часто утримується в зоопарках. Природний ареал білоруких гібонів простягається від південно-західного Китаю і східної М'янми до Малайського півострова. Також ці тварини зустрічаються на північному-заході острова Суматра і на острові Ява. Білорукі гібони активні в денний час. За допомогою своїх сильних і довгих рук вони пересуваються по гілках методом брахіації, тобто розгойдуючись на руках з однієї гілки на іншу. Білорукі гібони ведуть моногамний спосіб життя і пари залишаються разом все своє життя. Сімейні групи живуть на чітко окреслених територіях, кордони яких гібони позначають за допомогою співу. Білорукі гібони належать до видів, що знаходяться під загрозою зникнення.

Кукі2 Кукі3