Рубрика «На заняттях гуртку юних біологів»

Рубрика «На заняттях гуртку юних біологів»

   Юні біологи зоопарку приділили увагу такому важливому і цікавому міжнародному природоохоронному заходу, як Великий зимовий облік птахів.

   Традиція Великого зимового обліку птахів стала популярною з 1900 року, коли американські орнітологи запропонували замінити традиційні зимові змагання мисливців (з кількості вбитих птахів) змаганнями любителів природи (з кількості птахів, побачених за певний проміжок часу). Такі спостереження за птахами дуже швидко набули популярності по всьому світу, до них залучались не тільки професійні біологи, а й всі любителі світу птахів будь-якого фаху і віку.

В Україні, на жаль, поки такі змагання проводяться серед відносно вузького кола любителів природи. А дарма! Адже спостереження за птахами заняття азартне, корисне і цікаве. Воно гарантує здорове проведення дозвілля на свіжому повітрі, нові знання і нові знайомства, і є чудовою психотерапією абсолютно для всіх.

Юні біологи на занятті дізнались про птахів, яких можна побачити у нас взимку. Пропонуємо і вам долучитись до Великого зимового обліку птахів, адже багато пернатих можна спостерігати просто в нашому парку.