З Днем Народження, Нуру

Півтора роки тому весь Миколаїв зустрічав дуже високого (і в переносному, і в прямому сенсі) гостя, що став новим мешканцем міста - жирафа Нуру. Він  подолав близько 1400 кілометрів,  аби опинитися у нашому зоопарку. Прибув  він  29 серпня 2019 року з чеського зоопарку (м.Оломоуц). За цей час  наш  Нуру став знаменитим миколаївцем та улюбленцем багатьох відвідувачів, як  маленьких,  так і дорослих.

    Сьогодні,  11 квітня 2021 року у нашого красеня день народження. Нуру виповнюється 7 років!

 За характером іменинник урівноважений, спокійний, але консервативний, боїться виходити до літнього вольєру. До сторонніх людей Нуру відноситься із настороженням, а до працівників відділу вже звик та піддається командам тренінгу і дозволяє проводити огляд фахівцям ветеринарної служби (звичайно ж, за смачну винагороду).

  Жираф Нуру мешкає в новому вольєрі не один.  Разом з ним живе його товариш Логан (він молодший за Нуру на два роки), який теж прибув  з Чехії, з  зоопарку міста  Двур-Кралове 11 вересня 2019 року. Спочатку, коли почали з'єднувати Нуру та Логана  разом в одному вольєрі, агресію став проявляти Логан, а Нуру до неспокійної поведінки товариша був терплячий. Згодом вони потоваришували і на теперішній час у них дружні стосунки.

  Нуру та Логан – перші жирафи, що зявились в колекції Миколаївського зоопарку.

  Жираф Ротшильда (лат. Giraffa camelopardalis rothschildi) - підвид жирафа (лат. Giraffa camelopardalis), що вважається найрідкіснішим видом. У дикій природі їх залишилося менше 700 особин.  Ця тварина занесена  до Міжнародної Червоної книги як стрімко вимираючий підвид.

     Миколаївський зоопарк  дуже пишається своїми  новими мешканцями.