З першим днем весни

Вітаємо вас, друзі, з першим днем весни!

   Відсьогодні ми починаємо нову рубрику «Календар цвітіння», в якій будемо повідомляти про те, які красиві рослини цвітуть в Миколаївському зоопарку просто зараз. Адже ні для кого не секрет, що Миколаївський зоопарк - це не тільки колекція тварин, а й парк з красивими декоративними рослинами. Ця інформація допоможе вам, дізнавшись про цвітіння підсніжників, сакури, півоній або павловнії, вчасно спланувати свій візит до Миколаївського зоопарку і не пропустити жодної прекрасної миті!

Починає нашу естафету, звичайно ж, перший вісник весни – підсніжник (Galanthus). Ніжна рослина за однією з легенд зародилась зі сліз Єви, що впали на сніг. За легендою, коли Бог вигнав з раю Адама і Єву, була зима, холодно і сніжно. І Єва плакала, згадуючи теплі райські сади. Там, де сльоза падала на сніг, з’являлась прекрасна квітка, яка відтоді сповіщає, що весняне тепло вже недалеко.

Перші підсніжники можна побачити в Миколаївському зоопарку просто зараз біля літнього вольєру шимпанзе, біля ставку з коропами кої, на схилах «Острова звірів».

Підсніжник1