Тигриці

І знову в Миколаївському зоопарку, а саме у відділі хижих тварин, свято. В родині Котячих є іменинниці. Сьогодні, 21 вересня 2024 року, свій день народження відзначають наші сестрички, амурські тигриці Пенелопа та Агрипина.

Їм виповнюється цілих 19 років! Це досить пристойний вік, вважаючи, що в природних умовах тигри живуть 12-15 років. Завдяки постійній турботі та увазі співробітників, тривалість життя тварин в зоопарках значно вища.

Народилися тигриці у нашому зоопарку. Їхніх батьків звали Альфа та Пузир. Агрипина та Пенелопа дуже довго жили разом в одному вольєрі. З віком у самиць погіршився характер, і вони перестали терпіти одна одну, навіть доходила справа до жорстких сварок. Співробітники зоопарку розділили їх, і тепер одна тигриця утримується у вольєрі, а інша в зимовому приміщенні. Так, з періодичністю один раз в тиждень, місце знаходження тигриць змінюється. Тому відвідувачі у вольєрі бачать одну тигрицю. Згідно облікової документації у Агрипини народилося 27 дітей, а у Пенелопи 20, дитинчата роз'їхалися по різним зоопаркам світу.

Тигри в Миколаївському зоопарку утримуються ще з 1978 року. За цей період у нас народилося близько 70 тигренят. Крім амурських тигрів, у нашому зоопарку утримувалися ще й суматранські тигри (кін. 70 – хх.р. поч. 80.х. років), але вони не розмножувалися. Загальна кількість тигрів , що утримувалися у нашому зоопарку, нараховує 80 голів.

Для тигрів та левів в Миколаївському зоопарку побудовані вольєри з досить великою територією, природним ландшафтом, тінистими деревами, басейнами, в яких тигри дуже полюбляють купатись.

Взимку дає про себе знати амурське походження наших кішок. Дуже полюбляють вони повалятися в снігу або навіть покататися на кризі замерзлого басейну…

Цікаво знати! Тигр - найбільша, найсильніша і найспритніша кішка на планеті. А тепер уже й надзвичайно рідкісна! Нині ця тварина знаходиться під міжнародною охороною, занесена до Червоної книги МСОП, та з 2014 року полювання на тигрів заборонено у всьому світі. Наприклад, у Китаї найсуворіше покарання за вбивство тигра — смертна кара. Миколаївський зоопарк, утримуючи та розмножуючи амурських тигрів, зробив свій внесок в збереження цих прекрасних тварин!

Для тих, хто не знає, де мешкають наші іменинниці, повідомляємо, що ви можете побачити їх в експозиційному комплексі «Острів звірів».