Всесвітній день лева

10 серпня - Всесвітній день лева (World Lion Day)

Щорічно 10 серпня відзначають Всесвітній день лева.

Перших левів почали утримувати у неволі у 850 році до нашої ери у стародавній Ассирії (Ассирія – стародавня держава у північній Месопотамії у ІІ — І тисячолітті до н. е.). У XVII столітті представники цього виду з’явились в європейських зоопарках. У XIX столітті разом з колоніальною торгівлею почала процвітати й торгівля дикими тваринами. В цей час леви були звичайним живим товаром на ринках і продавалися за відносно низькою ціною. Чому? Справа в тому, що африканський континент постачав необмежену кількість тварин для продажу. На жаль, багато з них гинули ще під час транспортування. Мисливці за левами вбивали тварин, щоб відчути себе справжніми героями, хизуючись на тлі мертвого звіра. Левів знищували, керуючись принципом «ці істоти погані, а ці – хороші».

   Основними причинами скорочення їх чисельності на теперішній момент є зміна клімату, хвороби та бездумна діяльність людини.

Сьогодні екологи намагаються привернути увагу світової громадськості до проблеми збереження царя звірів, чисельність якого почала значно зменшуватись в дикій природі. І саме діяльність природоохоронних територій, в тому числі зоопарків, сприяє збереженню одного з найбільших хижаків планети.

У Миколаївському зоопарку мешкає цілий левиний прайд. Справжнім вожаком свого прайду є самець Ланк. Також в нас живуть його подруга Лола, та їх діти Кім та Кора 2022 року народження.

Ми запрошуємо усіх бажаючих на літню прогулянку до нашого зоопарку, щоб привітати царську родину із Всесвітнім днем лева! А побачити їх можна в експозиційному комплексі «Острів звірів».