Всесвітній день слонів

Всесвітній день слонів (World Elephant Day)

12 серпня у світі відзначають Всесвітній день слонів (World Elephant Day). Ідея святкування Всесвітнього дня слонів належить канадським режисерам Патрісії Сімс і Майклу Кларку з Canazwest Pictures і Сівапорну Дардарананде, генеральному секретарю тайського Фонду реінтродукції слонів. Перше офіційне святкування відбулося в 2012 році під керівництвом Патрісії Сімс. З цієї нагоди було представлено фільм “Повернення в ліс”, знятий Сімс і Кларком, в якому розповідається про реінтродукцію азійських слонів в природне місце існування в Таїланді.

Метою свята є привернення уваги громадськості до проблеми винищення слонів. І африканські і азійські слони занесені в Міжнародну Червону книгу, як види близькі до вимирання. Основні причини скорочення чисельності слонів: вирубка лісів - природного місця існування слонів, полювання на них людиною заради бивнів та м'яса, переслідування через шкоду, яку слони завдають посівам.

Саме сьогоднішній день є вдалим приводом розповісти про слонів Миколаївському зоопарку.

Мешкає у нас два азійських слона (Elephas maximus) – Дінкар (14р.) та Шанті(16р.), які приїхали у 2019 році з Угорщини. Тварини були передані за Європейською програмою збереження та розмноження рідкісних видів.

На честь сьогоднішнього свята співробітники відділу еколого-просвітньої роботи разом з юними біологами зоопарку провели тематичну екскурсію, присвячену даній екологічній акції. Не дивлячись на важкі часи, які переживає наша країна сьогодні, на екскурсії було багато відвідувачів, не тільки миколаївців, а й гостей нашого міста. Відвідувачі залюбки прослухали цікаву інформацію про історію утримання слонів зоопарку, переглянули архівні фото справжніх гігантів, які мешкали в зоопарку, згадали найпершу азійську слониху на ім'я Мері, яка мешкала ще на старій території зоопарку, та славнозвісного азійського слона на ім'я Карат, який славився своїми довгими бивнями, довжина яких була більше 1 метра. Всі бажаючі мали можливість на власні очі побачити уламок від бивня слона Карата та навіть доторкнутися до нього. А потім всі гуртом спостерігали за показовим купанням та годуванням наших слоників Дінкара та Шанті.

Пропонуємо і вам переглянути світлини наших велетнів та щасливі обличчя відвідувачів Миколаївського зоопарку!!!