Всесвітній день слонів

12 серпня - Всесвітній день слонів (World Elephant Day)

   12 серпня у світі відзначають Всесвітній день слонів (World Elephant Day). Ідея святкування Всесвітнього дня слонів належить канадським режисерам Патрісії Сімс і Майклу Кларку з Canazwest Pictures і Сівапорну Дардарананде, генеральному секретарю тайського Фонду реінтродукції слонів. Перше офіційне святкування відбулося в 2012 році під керівництвом Патрісії Сімс. З цієї нагоди було представлено фільм “Повернення в ліс”, знятий Сімс і Кларком , в якому розповідається про реінтродукцію азійських слонів в природне місце існування в Таїланді.

Метою свята є привернення уваги громадськості до проблеми винищення слонів. І африканські і азійські слони занесені в Міжнародну Червону книгу як види близькі до вимирання.

Основною причиною скорочення чисельності слонів є вирубка лісів - природного місця існування слонів, а також полювання на них людиною заради бивнів та м'яса, переслідування через шкоду, завдану слонами посівам.

На сьогоднішній день у Миколаївському зоопарку мешкає два азійських слона (Elephas maximus) - Дінкар та Шанті, які приїхали у 2019 році з Угорщини. Тварини були передані за Європейською програмою збереження та розмноження рідкісних видів.

   Якщо ви хочете побачити наших слонів, запрошуємо на літню прогулянку до Миколаївського зоопарку!