Всесвітній день водних ресурсів

З 1993 року відзначається Всесвітній день водних ресурсів (World Water Day).   В цей день проходять заходи, присвячені підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження та освоєння водних ресурсів. Метою проведення заходів, присвячених цій даті, є привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

Миколаїв повною мірою відчув цінність і незамінність чистої питної води для життя людини. Для тварин вода також життєво необхідна. Миколаївський зоопарк, як і все місто, з минулого року стикнувся з проблемою нестачі питної води, а води нашим тваринам необхідно багато. Спробуйте порахувати, скільки необхідно чистої води, щоб хоча б щодня напоїти наших тварин. А ще вода потрібна для прибирання, багатьом тваринам життєво необхідна вода для купання. Уявіть, скільки потрібно прісної води, щоб покупати, наприклад, бегемота.

   Миколаївцям розповідати про необхідність раціонального використання питної води, сподіваємось, не потрібно! Але ви можете проінформувати про цінність прісної води своїх друзів та знайомих з інших міст, підкріпивши спогадами з власного досвіду, залучившись таким чином до відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів.

На фото: запаси питної води в Миколаївському зоопарку.