Всесвітній день журавля

Всесвітній день журавля (World Crane Day)

Перший місяць осені багатий на екологічні свята. Так, у другу неділю вересня наша планета відзначає Всесвітній день журавля (World Crane Day). Цього року це свято припадає на 10 вересня. Почали відзначати День журавля в 2002 році в США.

Мета Дня журавля - привернути увагу міжнародної спільноти до проблеми збереження цих птахів.

Миколаївський зоопарк утримує цих граціозних птахів в своїй колекції в кількості 3 видів:

Журавлів даурських у нас дві пари (Grus vipio). Старша пара - це самиця Ольвія, 1996 року народження, яка прибула і з Голландії у 1997 році, та самець Борисфен, 1998 року народження, який приїхав з Московського зоопарку у 1998 році. У 2002 році вони привели перше своє потомство. Мешкають вони у просторому вольєрі, ліворуч від головної площі зоопарку. Молодша пара даурських журавлів - самець Бріз та самиця Волна, разом народилися у Миколаївському зоопарку у 2002 році. Ця пара ще жодного разу не давала потомство.

Також, прогулюючись відділом орнітології, ви можете побачити самицю сірого журавля (Grus grus), яка прибула до зоопарку із Вінниці у 2009 році.

А ще в колекції зоопарку є два самця вінценосного журавля (Balearica regulorum), їх царствений вигляд не залишить байдужих ні дорослих, ні малечу. Побачити їх можна поруч з вольєром зебр.

Забезпечуючи хороші умови утримання, проводячи просвітницьку роботу, і, головне, розмножуючи деякі види журавлів, Миколаївський зоопарк робить значний внесок у справу збереження цих величних птахів. А всіх, хто ще не знайомий з колекцією журавлів нашого зоопарку або просто бажає помилуватись граціозними птахами та дізнатись про них багато цікавого, запрошуємо до нас на екскурсію.