Збір кришечок

Завдяки небайдужості і екологічній свідомості миколаївців вдалося зібрати сотні кілограм пластикових кришечок. Зокрема одним з пунктів збору стала еко–рибка у зоопарку м. Миколаєва.

Днями всі кришечки з локації зібрали для переробки і майбутньої допомоги нашим захисникам.

За словами керівника ГО «Кінбурн» Миколи Грубого, раніше еко-скульптура розташовувалась на Кінбурнській косі, де допомагала у зборі кришечок. Згодом ще одна така скульптура з’явилася у зоопарку у 2020 році за сприяння ГО «Кінбурн» та европейською екологічною асоціацією Emblas.

«Після минулих сезонів ми з нашими колегами з Херсону робили з перероблених кришечок таблички, лавочки, скульптури для дітей, щоб підтримати їх екологічні знання», - сказав він.

Своєю чергою керівник Миколаївської дирекції АТ «Укрпошта» Єгор Косоруков зазначив, що компанія допоможе доставити кришечки на переробку.

«Ми запропонували свою допомогу в тому, щоб сьогодні увесь цей вантаж відвести в місто Дніпро. Там буде відбуватись процес переробки цих кришечок в сувенірну продукцію, іграшки, кошти з продажу якої передадуть на підтримку ЗСУ. Всіма засобами і способами ми наближаємо нашу спільну перемогу», - сказав він.

Зазначимо, що участь в акції взяли юнати Миколаївського зоопарку та небайдужі містяни. Миколаївців надалі закликають збирати кришечки та передавати їх до пунктів збору.