Відправлення самця зубра

27 листопада Миколаївський зоопарк у рамках Європейської програми збереження видів (ЕЕР) відправив до Тбіліського зоопарку (Грузія) самця зубра європейського (Bison bonasus) на прізвисько Мустанг.

Цей вид тварин входить до Європейської програми збереження видів (ЕЕР), тому його переміщення регламентується затвердженим Європейською асоціацією зоопарків і акваріумів (EAZA) координатором по даному виду Дагласом Річардсоном (Великобританія). Пан Даглас Річардсон звернувся до нас з рекомендацією на переміщення нашого молодого самця зубра до Тбіліського зоопарку. Ми в свою чергу зв’язалися з Тбіліським зоопарком, і вони підтвердили свою готовність прийняти Мустанга для створення повноцінної пари з їх самицею.

Тбіліський зоопарк організував спеціалізований автотранспорт для перевезення зубра з Миколаєва до Тбілісі, тварина була успішно виловлена, завантажена у транспортний контейнер і відправлена до своєї нової домівки.

Цього року Миколаївський зоопарк вже вдруге відправляє зубрів у рамках Європейської програми збереження видів. Так, 12 вересня поточного року ми відправили молоду самицю зубра до Сторожинецького лісгоспу (Чернівецька область, Україна), де вона буде брати участь у програмі реінтродукції цього виду у дику природу.

Зубр1

 

Зубр2

Зубр3