27 вересня – Всесвітній день туризму

Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно. Указом Президента України від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щороку відзначатиметься День туризму. Мета свята – пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.

Свято туризму відзначають не тільки люди, чий стиль життя пов’язаний з подорожами та рюкзаками. Турист — це людина, яка прагне до знань. Сьогодні святкувати можуть усі, хто любить подорожувати, дізнаватися нове, розширювати світогляд. Для того, щоб мандрувати, можна навіть не покидати межі рідного міста, адже в Миколаєві є власні чудові туристичні об’єкти.

Миколаївський зоопарк відомий як туристична перлина України та місце, де можна поринути у світ природи і краси. Наш зоопарк - це оазис живої природи в центрі міста. Різноманіття рослинного та тваринного світу, представленого на території зоопарку, не перестає дивувати відвідувачів.

За 120 років свого існування зоопарк зібрав велику колекцію диких тварин, а дендропарк закладу має зібрання унікальних рослин із різних куточків планети. Деяким деревам парку вже виповнилося по 40 років, навіть у спекотні дні вони створюють особливий клімат. Композиції з хвойних рослин, алея голубохвойних ялин, величезні платани, березові гайки – це все не тільки красиво, адже багато з рослин виділяють цілющі фітонциди, які є корисними для здоров'я.

Кожного року відвідувачі, що приходять до нас, обов'язково знаходять зміни: створюються нові ландшафтні композиції у парку, будуються нові вольєри для тварин, оновлюється наочність та декоративне оздоблення, а ще з'являються нові арт - об'єкти.

Приходьте до зоопарку, щоб відчути красу природи і відсвяткувати прекрасне свято Всесвітнього дня туризму. Адже, Миколаївський зоопарк – це гордість та візитна картка нашого міста!

Туризм1

Туризм2

Туризм3