День бегемота

День бегемота

Щорічно 15 лютого відзначається День бегемота. Цей день заснований з метою підвищення обізнаності людей про цю тварину.

Наукова назва тварини перекладається як «річковий кінь», адже вони просто обожнюють воду, головне, щоб вона була прісною. До шістнадцяти годин проводять бегемоти в річках та озерах: сплять, дрімають та спілкуються. У водойму вони занурюються так, що тільки очі та ніздрі визирають. Рухаються вони у воді швидко та граціозно. Шкіра бегемотів виділяє особливу маслянисту червону рідину. Це їхній «зволожувач шкіри» та «сонцезахисний крем» одночасно. Харчуються бегемоти рослинною їжею. Дорослий бегемот за одну ніч може з'їсти до 35 кг трави. Це й не дивно, адже габарити зобов'язують. Самець важить до 4000кг, а от самки більш стрункі. Маленький бегемотик народжується з вагою 50 кг. А ще одним з цікавих фактів про бегемотів є те, що вони відкривають пащу на 180 градусів. По цьому показнику з ним не зрівняється жодна сухопутна тварина.

Миколаївський зоопарк приєднується до святкування Дня бегемота. Сорок п'ять років тому вперше в нашій колекції з'явився бегемот на ім'я Казимир. Він приїхав 28 листопада 1978 року із Харківського зоопарку. З вересня 1986 року із Ризького зоосаду привезли Казимиру подругу Стеллу, у їхньої пари народилося 6 дитинчат. Вони прожили разом 22 роки. З вересня 2009 року з Ізраїльського зоопарку Рамат-Ган приїхала молода самиця Ріккі, яка зараз разом з Казимиром мешкає в нашому зоопарку.

У кожного із наших бегемотів є своя особливість. Наприклад, Казимир слухняний та контактний. За командою він вміє широко розкривати рота, і йому легко можна дати ліки при необхідності. А от Ріккі полюбляє плавати у басейні догори ніжками. Бегемоти Миколаївського зоопарку доглянуті, добре себе почувають та мають гарний апетит…

Запрошуємо всіх бажаючих на знайомство з нашими велетнями, адже вони дуже люблять бути в центрі уваги.