День народження у антилопи канни

З Днем Народження, Аля!

Сьогодні, 3 вересня, у Миколаївському зоопарку свято, день народження найбільшої в світі антилопи канни (Taurotragus oryx) на ім'я Аля, їй виповнюється 14 років! Народилася вона у Харківському зоопарку в 2010 році, а прибула до Миколаївського зоопарку в 2011 році.

За характером наша красуня- іменинниця спокійна та урівноважена тварина. Антилопа канна (Taurotragus oryx) – велична та красива тварина, яка потребує відповідного ставлення, яке і отримує у нашому зоопарку.

Наша Аля завжди слухняно виконує вимоги співробітників зоопарку, які доглядають за нею. Не дивлячись на це, слід пам'ятати, що це велика сильна тварина, яка завжди може захистити себе та свою територію. Враховуючи такі обставини, співробітники зоопарку суворо дотримуються правил техніки безпеки при догляді за твариною.

Іменинниця має індивідуальний раціон годування у зоопарку. Такий раціон розрахований за всіма зоотехнічними нормами. До раціону входить трава або сіно, люцерна, нарізані овочі та фрукти. Улюбленою їжею тварини є свіже гілля фруктових дерев та фрукти.

Антилопа канна (Taurotragus oryx) - найбільша сучасна антилопа, вага якої сягає 1 т!. Поширена в країнах Африки на південь від Сахари. У перекладі з арабської «антилопа» означає «тварина з очима квітки», і це визначення чудово пасує цій тварині. Спокійний характер тварин сприяв їх успішному прирученню. Сталося це ще у давньому Єгипті. Молоко канни містить порівняно з коров'ячим трикратну концентрацію жиру й білків. На основі молока канн був створений лікарський препарат, який отримав назву "Молокан".

Перші спроби приручення цих антилоп почали здійснюватися в середині XX ст. і до сьогоднішнього дня ведуться в доволі скромному масштабі. Ще з давніх давен моряки, що зазнали аварії корабля біля берегів Південної Африки, а слідом за ними і місцеві фермери – прозвали канну «лосем мису Доброї Надії», наголошуючи на величезних розмірах цієї антилопи.

Через неконтрольоване полювання з боку людини канни в дикій природі стали рідкісними тваринами.

Працівники зоопарку щиро вітають нашу Алю з цим чудовим святом та запрошують всіх бажаючих на прогулянку до зоопарку, щоб побачити на власні очі найбільшу антилопу в світі!