День народження у Каміли

Сьогодні, 8 березня, святкує свій день народження самиця такіна-мішмі (Budorcas taxicolor taxicolor) на ім'я Каміла. Їй виповнюється 12 років! Прибула вона до нашого зоопарку із Риги в 2013 році.

   За характером іменинниця ласкава та дуже контактна тварина, улюблениця співробітників. Найбільше полюбляє Каміла фрукти: яблука, груші, черешню, абрикоси, а також кавуни та дині. Сьогодні співробітники Миколаївського зоопарку, звичайно ж, не залишили іменинницю без ласощів.

   Такін-мішмі (Budorcas taxicolor taxicolor) - рідкісний вид парнокопитних тварин родини Бикові, занесений до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи. Мешкають такіни у гірських місцевостях Бутану, західного Китаю, північної М’янми, східної Індії на висоті до 4000 метрів над рівнем моря. Тримаються невеликими групами, але взимку, спускаються нижче по схилах гір, іноді збираються в стада до 100 голів. Шерсть тварини дуже густа та жирна, що охороняє її від дуже високої вологості й туманів. Вченим ця тварина стала відома тільки з 1850 року, але й сьогодні про них знають мало.

   Побачити нашу іменинницю Камілу можна в літньому вольєрі для антилоп. Ми запрошуємо усіх бажаючих на прогулянку до Миколаївського зоопарку, щоб привітати з днем народження Камілу та відчути перші подихи весни у зоопарку!