Відкриття конференції «Зоопарк в реаліях сьогодення», присвяченої 120- річчю Миколаївського зоопарку

15 вересня 2021 року в Миколаївському зоопарку відбулося урочисте відкриття конференції «Зоопарк в реаліях сьогодення», присвяченої 120- річчю Миколаївського зоопарку. До нас приїхали 27 представників 15 зоопарків України. Мета конференції - обмін досвідом з питань роботи сучасного зоопарку в умовах сьогодення. Також одним з основних питань конференції було створення нової спільноти, яка об’єднує зоопарки та інші установи, які утримують тварин – Асоціації зоопарків України (АЗУ). Засновниками цієї асоціації стали директори 9 присутніх на конференції зоопарків. В якості членів до АЗУ можуть приєднатись організації, які утримують тварин та відповідають затвердженим вимогам.

Почесні гості прибули до нашого зоопарку 14 вересня. В цей день їм була запропонована пізнавальна екскурсія до Миколаївської астрономічної обсерваторії, де наші гості мали чудову можливість провести спостереження за небесними тілами.

В день відкриття конференції почесних гостей привітав міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич. Після офіційного привітання та обміну подарунками гості прибули до зоопарку, де привели засідання та обговорення актуальних питань.

Також з нагоди 120-річчя Миколаївського зоопарку відбулося яскраве свято для наших відвідувачів, співробітників зоопарку та учасників конференції. В ході свята нашому зоопарку як імениннику вручені подарунки, серед яких були пам’ятні сувеніри, книги, а також тварини – наші нові мешканці, яких ви невдовзі зможете побачити на наших експозиціях.

Організувати чудове свято нам допомогли наші давні друзі – театр танцю «Ритми планети» та Миколаївський муніципальний академічний коледж.

Це тільки початок запланованих святкових заходів, далі буде цікавіше.

Відкриття конференції1

Відкриття конференції2

Відкриття конференції3

Відкриття конференції4