Просвітницька акція присвячена збереженню рідкісних рослин

Просвітницька акція

Миколаївський зоопарк сьогодні провів традиційну просвітню акцію «Збережемо перші весняні квіти», присвячену охороні рідкісних рослин нашого краю.

   Щороку навесні на стихійних ринках, на зупинках, в інших людних місцях можна зустріти осіб, що продають недорогі букетики весняних квітів або викопані цибулини, кореневища цих рослин для продажу. Серед рідкісних рослин, які зривають і викопують ці «підприємці» можуть бути цибулини шафрана сітчастого або тюльпана бузького, кореневища півників низьких або кущики адонісу, сон-трави, степового мигдалю, букетики голонасінника одеського та інші рослини (фотографії цих та інших рослин ви можете побачити на нашій агітаційній листівці). Такі «горе-продавці», звичайно ж, запевняють, що всі ці рослини вони виростили власноруч в себе на городі. От тільки проблема в тому, що, якщо перелічені рослини навіть і приживуться на городі, то розмножитись в таких масштабах, щоб вистачило для продажу, вони точно не зможуть.

   Торгівля рідкісними рослинами є забороненою! Зриваючи, викопуючи ці рослини, ви порушуєте закон! Не зривайте самі ці рослини в природі та розкажіть про необхідність охорони цих надзвичайно красивих квітів іншим! Не купуйте букетики з рідкісних квітів та викопані рослини для висадки! Якщо не буде попиту, не буде і стимулу знищувати такі рослини в природі. Краще надати перевагу спеціально вирощеним культурним сортам весняних квітів, адже вони виглядають не гірше, інколи навіть набагато ефектніше, ніж їх родичі в природі. Залиште квіти в природі для ваших дітей і внуків, щоб вони також змогли помилуватись квітучими різнокольоровими «килимами» з рідкісних рослин!

Саме цю інформацію ми сьогодні поширювали під час проведення заходу. А для того, щоб наші маленькі відвідувачі краще запам’ятали отриману інформацію, а також

на згадку про відвідування зоопарку, вони змогли власноруч зробити весняну квітку в техніці модульного оригамі.