Рубрика «Школа юного зоопарківського кореспондента»

Юннати Миколаївського зоопарку допомагають доглядати за черепахами в літньому вольєрі. Діти купають їх, годують, збирають різні смаколики (кульбаба, гібіскус, шовковиця, акація), допомагають чистити маленький басейн. У цьому вольєрі живе багато видів черепах: середньоазійська, промениста, балканська, шабуті. Деякі з цих видів розмножуються. Черепахи відкладають яйця в піску, але працівники забирають яйця в інкубатор, тому що в разі холодної погоди яйця загинуть.

У нашому зоопарку живе дивовижна шпороносна черепаха на ім'я Маркус. Зараз це найбільша черепаха в зоопарку, довжина панцира – 47 см, а ширина – 30 см. У віці 9 років цей самець важить 24 кг, хоча особини даного виду можуть важити 100 кг, а тривалість їхнього життя становить близько 100 років. Раціон Маркуса повністю рослинний, іноді юннати радують його квітами гібіскуса, свіжою травою, зеленню кульбаби. Але цей самець часом відбирає живий корм у інших черепах.

На даний момент Маркус знаходиться в літньому вольєрі для черепах за будівлею Акватераріуму, біля місця катання на поні.

Шпороносна черепаха найбільша з африканських наземних черепах і третя в світі за розміром після слонової та альдабрської черепах. Довжина її панцира більше 70 см, іноді може перевищувати 100 см. Свою назву отримала за великі стегнові шпори, по 2-3 шпори на кожній задній лапі. Забарвлення шпороносної черепахи однотонне, буро-жовте.

Слідкуйте за іншими цікавими статтями про тварин Миколаївського зоопарку!

(Творча робота юннатів Миколаївського зоопарку: Коваленко Микити, Ерінчак Єви та Ерінчак Уляни. Фото авторів.)

Черепаха2.09

Черепаха2.091

Черепаха