Рубрика «Школа юного зоопарківського кореспондента»

Сьогодні юні біологи розповідають про одну з найулюбленіших тварин – ігрунок.

«Ці мавпочки тільки називаються звичайні ігрунки. А насправді вони зовсім незвичайні і дуже цікаві. Саме тому ми і вирішили розповісти про групу ігрунок, які живуть у Миколаївському зоопарку. Ці тваринки нам дуже подобаються, вони завжди активні, і за ними цікаво спостерігати.

Індіанці називали ігрунок «уістіті». Мордочка ігрунок дуже симпатична. В них білі пишні «вушка» і карі маленькі очі. Це емоційні тварини, в яких дуже розвинена міміка. Вони спілкуються між собою звуками, схожими на пташине щебетання. При небезпеці ігрунки сильно кричать.

Ігрунки живуть на деревах. І дуже спритно пересуваються по ним, подібно до білок. Харчуються ігрунки деревним соком, різноманітними плодами. А ще такі маленькі тваринки ловлять комах, можуть харчуватись і невеликими ящірками, пташиними яйцями або навіть маленькими пташенятами. В зоопарку мавпочок годують різноманітними овочами і фруктами (найулюбленіша їжа – банани), а також живим кормом – спеціально вирощеними комахами. Наші ігрунки дуже люблять різні іграшки, тому іноді ми робимо для них різні «схованки», куди можна покласти щось смачне. Хоч ці мавпи і можуть брати їжу з рук, але у руки не даються.

Звичайні ігрунки - дуже маленькі мавпи. Важать вони всього 250 грамів. Живуть вони стійкими сім'ями, у кожну з яких може входити від 6 до 30 членів, проте найпоширеніша кількість членів у такій сім'ї — дев'ять.

Найстарішим мавпочкам нашої групи ігрунок по сім років. Усі ці ігрунки народилися у нашому зоопарку. Взагалі у середньому в ігрунок народжується 3-4 маляти, але у Миколаївському зоопарку народжувалися найчастіше по двоє. Цікаво те, що тато-ігрунка бере найактивнішу учать у вихованні малят.» (творча робота юннатів Івженко Мирослави і Коваленка Микити. Фотографії юннатів Головіна Микити та Струшляк Мілади).

Рубрика кореспондента22.01.22

Рубрика кореспондента22.01.22(3)

Рубрика кореспондента22.01.22(2)