Школа юного зоокореспондента

Рубрика «Школа юного зоокореспондента»

Юні біологи Миколаївського зоопарку поспілкувались зі співробітниками подвір’я «Дідова хата» і хочуть повідомити вам новину, яка неодмінно зацікавить наших відвідувачів.

«У Миколаївському зоопарку 6 травня народилися двоє ягняток Святого Якова. Їх батьків звати Мері та Блінчік.

Новонароджені баранчики мають чорно-біле забарвлення у плямочку. У одного з них білі ніжки, а в іншого чорні, що дозволяє їх відрізнити. Також відрізнити іх можна за розміром, бо один з них більший за іншого. Ягнята обидва хлопчики. Імен в них поки що немає. У малечі вже почали рости ріжки. В одного, який трішки більше та сильніше, вже ростуть 2 пари ріжок, а в іншого поки що тільки одна пара.

У Мері недостатньо молока, тому діток ще підгодовують козячим молоком. Баранчики починають самостійно їсти приблизно в три місяці, але вже і зараз вони намагаються їсти їжу для дорослих. Проте їх шлунок ще не здатен перетравлювати щось, крім молока. Раціон дорослих баранів на 80 відсотків складається із зеленої трави або сіна, решта це морква, буряк та картопля в подрібненому вигляді. Все це переміщується з вівсом.

Ягнята з матір’ю утримуються поки окремо, щоб дорослі вівці не ображали, не затоптали малюків, адже ці вівці можуть бути досить агресивними. Якщо двох баранів Святого Якова помістити разом, вони будуть битися і постійно бачити один в одному суперників. Існує легенда, що вікінги утримували саме цю породу баранів і тому тварини стали дуже войовничими.

Миколаївський зоопарк запрошує всіх бажаючих прийти і побачити новонароджених баранчиків. Це чудова можливість провести час з родиною, насолоджуючись природою та знайомлячись з мешканцями зоопарку.» (Творча робота юних зоокореспондентів Струшляк Мілади та Коваленка Микити. Фото авторів.)