Пустельна рись

Левів, тигрів та леопардів у зоопарку бачили, звичайно ж, усі. А чи звертали ви увагу на ще одну цікаву кішку, що мешкає у Миколаївському зоопарку – каракала?

Назва «каракал» в перекладі означає «чорне вухо», адже задня частина вух тварини дійсно чорного кольору. Вуха каракала – високоточний локатор, що приводиться в рух більше ніж двома десятками м’язів. На кінчиках вух цієї кішки розташовані пучки волосся завдовжки до 5 см.

Вуха такої форми роблять каракала схожим на рись. Ще одна назва тварини – «пустельна рись», адже її ареал – пустелі і савани Африки і Азії.

Каракал – умілий хижак. Тварина ця добре приручається, і у давнину з ручними каракалами полювали на зайців, фазанів, павичів і дрібних антилоп. Таке полювання було дуже популярне на Сході. Каракала ще називали «гепардом для бідних», адже мисливського каракала тримали в основному небагаті люди.

У Миколаївському зоопарку ви можете побачити каракала у вольєрі з густою природною рослинністю, який розташований недалеко від вольєрів для носух та сервалів.

Каракал1 Каракал3