Тварини-символи Нового 2024 року

«Дракони Миколаївського зоопарку» - так ми назвали серію просвітніх статей про тварин нашого зоопарку, присвячених символу Нового 2024 року. Всіх їх ви можете побачити, завітавши до Миколаївського зоопарку.

Наша наступна стаття розповість вам про ще одного справжнього китайського дракона – агаму водяну.

Агама водяна або китайський водяний дракон - також велика, до 1 метра у довжину ящірка, яка мешкає у тропічних лісах Таїланду, М'янми, Камбоджі, В'єтнама, та на півдні Китаю. Ящірка має дуже ефектну зовнішність: вона яскраво-смарагдового кольору з візерунками більш світлих і темних відтінків; від потилиці до основи хвоста тварини тягнеться зубчастий «драконячий» гребінець. Вважається, що насиченість і яскравість забарвлення водяного дракона може змінюватись залежно від температури середовища і емоційного стану тварини. Таке забарвлення чудово маскує ящірку серед соковитої тропічної зелені.

А от водяним цього дракончика прозвали за те, що тварину часто можна побачити у водоймах. При небезпеці ця агама стрибає з гілок у воду, де відмінно плаває і пірнає. Це швидка та моторна тварина, що живе невеликими групами.

Харчується китайський водяний дракон комахами, іншими безхребетними, невеликими гризунами, рибою, пташенятами, рослинною їжею.

У Миколаївському зоопарку цих ефектних рептилій можна побачити в тераріумі, що знаходиться в теплому експозиційному приміщенні відділу примати.