15 лютого святкується Стрітення Господнє.

15 лютого святкується Стрітення Господнє. Цей день вважається днем, коли вже в повній мірі відчувається подих весни – в цей день весна з зимою «стрічається»!

Стрітення повертає птиць до гаїв, а орача – до плуга. Після свята можна вже було починати роботу в садах, на полях. Ґазди в той час приступали до ремонту сільськогосподарських знарядь, очищали від сміття поля під оранку.

У народі вірили, на Стрітення зима вирушає туди, де було літо, а літо — туди де була зима. По дорозі вони зустрічаються та сперечаються між собою. Хто виграє у суперечці, той ще залишиться на цих землях господарювати. Якщо до вечора потеплішає, то виграло літо і скоро будуть потепління. Якщо ввечері стало холодніше, то зима ще зостанеться на деякий час.

Існують і інші народні прикмети, які стосуються саме дня Стрітення. Ясна і тиха погода в цей день віщує добрий урожай поля і роїння бджіл. Якщо день Стрітення теплий і сонячний, то і весна буде тепла.

А у Миколаївському зоопарку зараз можна вже побачити перші промінчики весни – ніжні підсніжники. Пропонуємо ними помилуватись на наших світлинах або безпосередньо під час прогулянки в зоопарку!