24 травня - Європейський день парків

24 травня - Європейський день парків (European Parks Day)

Європейський день парків був заснований у 1999 році європейською організацією, яка об’єднує природоохоронні території в 36 європейських країнах — Федерацією «Європарк».

Дата святкування обрана не випадково: саме 24 травня 1909 року в Європі були створені перші національні парки, яких сьогодні нараховують більше трьох сотень. Це були дев’ять Національних парків, заснованих у Швеції. З тих часів ці території стали безцінною частиною природної і культурної спадщини Європи.

Сьогодні Європейський день парків символізує міжнародну солідарність у справі охорони природних територій. Мета свята - привернути увагу до природної краси Європи та захистити її як сьогодні, так і в майбутньому.

Миколаївський зоопарк приєднується до відзначення цього важливого свята. Наш зоопарк є одним із об'єктів природно-заповідного фонду України, який утримує та розводить диких тварин. Важливо розуміти, що саме така діяльність має значення на державному рівні і вносить свою частку у збереження природи України, Європи, всього світу. Зоопарк, як і інші об’єкти природно-заповідного фонду, національні парки виконує ще і рекреаційну і просвітницьку функцію, адже щорічно тисячі людей приходять до нас не лише відпочити, а й дізнатись багато цікавого про світ природи.