Рік Синього (Чорного) Водяного Тигра за китайським календарем.

Рік Тигра за китайським календарем офіційно почнеться 1 лютого 2022 року і триватиме до 21 січня 2023 року.

У східній культурі тигр є одним із найшанованіших представників фауни. Це символ щедрості, сили й справедливості. У ньому поєднуються мудрість, пристрасть, вічний рух до мети і водночас неквапливість, вміння зупинятися і вичікувати «здобич». Гордому Тигру властива допитливість, він не відчуває страху перед новим і завжди відкритий для експериментів. Його можна назвати вродженим авантюристом.

У нашому зоопарку ви можете побачити символ року та загадати бажання. Адже мешкають у нас дві красуні-сестрички, амурські тигриці Пенелопа та Агрипина. Народилися вони у Миколаївському зоопарку в 2005 році. В вересні 2021року тигрицям виповнилося по 16років! Це досить пристойний вік, вважаючи, що в природних умовах тигри живуть 12-15 років. Завдяки постійній турботі та увазі співробітників тривалість життя тварин в зоопарках вища.

Пенелопа та Агрипина різні за характером. Коли тигриці були молодші, вони товаришували між собою, а з настанням статевої зрілості перестали ладити та стали конфліктувати. Адже в природі тигри живуть на самоті, ведуть поодинокий спосіб життя. Тому випускають у відкритий вольєр тигриць по черзі.

Наших тигриць ви можете побачити в експозиційному комплексі «Острів звірів». Для них у Миколаївському зоопарку побудовані вольєри з досить великою територією, природним ландшафтом, тінистими деревами, басейнами, в яких тигри дуже полюбляють купатись.

А взимку дає про себе знати амурське походження кішок. Дуже полюбляють вони повалятися в снігу або навіть покататися на кризі замерзлого басейну.

Миколаївський зоопарк запрошує всіх відвідувачів відвідати наших тигриць, які є символом цього року, та загадати бажання!