Робота зоотехніка

Шановні відвідувачі!

Дуже часто, відвідуючи зоопарк, ви можете помітити тварин з різнокольоровими бирками у вухах. Що це таке і навіщо це робиться ми розповімо вам в нашій новій рубриці: «Робота зоотехніка».

Зоотехнік зоопарку – це провідна професія нашого зоопарку. Вона включає багато різноманітних та цікавих функцій, однією з яких є процедура встановлення вушних бирок тваринам.  

Така процедура робиться по мірі необхідності з метою ідентифікації тварин у випадку, коли народжується малеча однієї статі або є велика група тварин, яких необхідно відрізняти. Прикріплення бирок тваринам здійснюється відповідно до спеціальної інструкції. Установка бирок майже безболісна, без крові, не викликає запальної реакції у тварини. Для кріплення бирки на вухо тварини використовують спеціальний аплікатор. 

Спеціаліст-зоотехнік відділу веде облік ідентифікованих тварин. Цей облік здійснюється за допомогою ведення спеціального журналу «Основний облік тварин відділу», в який заносяться дані по встановленим вушним биркам.

Представляємо вашій увазі фотозвіт з встановлення вушних бирок трьом дитинчатам мари патагонської (лат. Dolichotis patagonum) у відділі копитних тварин Миколаївського зоопарку.

Бірки

 

Бірки2

Бірки3