Рубрика «Затишні куточки Миколаївського зоопарку»

Рубрика «Затишні куточки Миколаївського зоопарку».

Пропонує помилуватись квітучими крокусами, невелика галявинка яких розташована на газоні поряд з альпійською гіркою (біля вольєру для амурських леопардів). Куртинку крокусів можна побачити і біля «Дідової хати».

   У світі існує декілька десятків видів крокусів. У багатьох регіонах справжнє прибуття весни відзначено появою квітів крокусу (або шафрану), однієї з найбільш ранніх квітучих рослин навесні. З давніх давен шафран посівний вирощують як джерело прянощів і як фарбувальну та лікарську рослину. Клеопатра, цариця Єгипту, любила приймати шафранові ванни, вважаючи їх секретом дивовижної вроди. У стародавньому Римі шафран використовували як ліки та пахощі, існувала мода на одяг шафранових відтінків. Ця квітка вважалася справжнім предметом розкоші. Сучасні садоводи вирощують сотні сортів та гібридів крокусу, які відрізняються за розміром і забарвленням, але всі ці яскраві ніжні квіти обов'язково привернуть вашу увагу.

   Також зараз в Миколаївському зоопарку ви можете знайти справжню «парфумерну галявину», адже біля літнього вольєра для слонів масове цвітіння розпочала жимолость запашна – рослина з неймовірно приємним сильним ароматом, який розноситься на декілька метрів від квітучого куща. Доповнюють букет ароматів зарості фіалки запашної.

Жимолость запашна – також одна з рослин, які відзначаються дуже раннім цвітінням. Перші квіти жимолості можуть розпуститись вже взимку. А ще жимолость вважається «квіткою закоханих», адже її квіти парні, вони одночасно розпускаються і одночасно відцвітають…