Всесвітній день лева

Щорічно 10 серпня відзначають Всесвітній день лева.

Чому саме в цей день ми святкуємо День лева, і хто започаткував це свято, на жаль, невідомо. Однак варто зазначити, що перших левів почали утримувати в неволі у 850 році до нашої ери у стародавній Ассирії (Ассирія – стародавня держава в північній Месопотамії у ІІ — І тисячолітті до н. е.). У XVII столітті представники цього виду з’явились в європейських зоопарках. У XIX столітті разом з колоніальною торгівлею почала процвітати й торгівля дикими тваринами. У цей час леви були звичайним живим товаром на ринках і продавалися за відносно низькою ціною. Чому? Справа в тому, що африканський континент постачав необмежену кількість тварин для продажу. На жаль, багато з них гинули ще під час транспортування. Мисливці за левами вбивали тварин, щоб відчути себе справжніми героями, хизуючись на тлі мертвого звіра. Левів знищували, керуючись принципом «ці істоти погані, а ці – хороші».

Основними причинами скорочення їх чисельності на теперішній день є зміна клімату, хвороби та бездумна діяльність людини.

Зараз екологи намагаються привернути увагу світової громадськості до проблеми збереження цього виду, чисельність якого почала значно зменшуватись у дикій природі. І саме діяльність природоохоронних територій, у тому числі зоопарків, сприяє збереженню одного з найбільших хижаків планети.

Миколаївський зоопарк приєднується до святкування  Всесвітнього дня лева.

У нашому зоопарку мешкає справжній левиний прайд. Вожаком прайду є самець Ланк, з ним живуть його подруга Лола та їх діти — Сімба та Ілана, вони 2019 року народження. Старша дочка Ланка та Лоли, Герміона, мешкає в окремому вольєрі, вона 2018 року народження. А їх діти,  Ларс і Лєда, які народилися в цьому році, нещодавно були відправлені  до  Луцького зоопарку.

Ми запрошуємо усіх бажаючих на літню прогулянку до нашого зоопарку, щоб привітати царську родину із Всесвітнім днем лева! Леви знаходяться в експозиційному комплексі  «Острів звірів».

День лева

 

День лева2

День лева4