Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day).

Вибір цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН. На конференції були присутні повноважні представники 113 держав світу. «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами» – такі слова звучали у зверненні до генерального секретаря ООН, підписаному 2200 діячами науки й куль­тури з 23 країн світу. У травні 1971 року екологічно стур­бована спільнота почала свою безпрецедентну боротьбу із забрудненням навколишнього природного середовища.

Миколаївський зоопарк приєднується до відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

Наш зоопарк є одним із об'єктів природно-заповідного фонду України, який утримує та розводить диких тварин з метою збереження генофонду, особливо зникаючих, рідкісних, занесених до Червоної книги України i міжнародних Червоних списків. Важливо розуміти, що саме така діяльність вносить свою частку у збереження природи. Одними із головних функцій нашого зоопарку є:

• природоохоронна, яка направлена на збереження диких тварин і створення штучних популяцій на випадок зникнення виду в природі.

• просвітницька, яка повинна формувати світогляд людей в розумінні охорони навколишнього середовища, захисту тваринного світу.

Прищеплення екологічної культури у Миколаївському зоопарку сьогодні – запорука життя майбутніх поколінь!

Саме від нас залежить наше життя та майбутнє наших дітей!

День охорони