День землі

День Землі (Earth Day) — назва, яку використовують щодо різних заходів, що їх проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля. Також «День Землі» — громадянська ініціатива, відкрита для приєднання будь-яких людей, груп і організацій.

З історії відомо, що 1969 року в Каліфорнії стався витік нафти і кілька мільйонів рідини опинилися в океані. У результаті величезна кількість представників морської фауни загинула, а сама катастрофа помітно вплинула на економіку США. Через рік, 22 квітня 1970 року, громадські активісти закликали американців узяти участь в екологічній акції на захист довкілля.

У 1970 році 22 квітня у США День Землі відзначили на національному рівні, в акції взяли участь понад 20 млн осіб. Один із його тодішніх ініціаторів — екологічний активіст Гейлорд Нельсон. З 1990 року День Землі отримав міжнародний статус.

Миколаївський зоопарк десятки років поспіль проводив масштабне свято, присвячене Дню Землі. Зараз, через війну, масові свята в нас не проводяться. Але ми не тільки сьогодні, а й щодня, проводимо різноманітні просвітні акції екологічного спрямування, що розповідають нашим відвідувачам, що саме можуть зробити саме вони для збереження природи нашої прекрасної планети.

Зараз, на жаль, війни на планеті, в тому числі в Україні, вкрай негативно впливають на стан природи. Гинуть тварини, знищується рослинність, зникають унікальні заповідні куточки. На сьогоднішній день всіх нас об'єднує одне головне спільне бажання - мир на нашій Землі!