День працівників природно-заповідної справи

7 липня - День працівників природно-заповідної справи

Сьогодні, 7 липня, відзначають День працівника природно-заповідної справи.

18-го серпня 2009-го року Президентом України згідно Указу № 629/2009 встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, який тепер щорічно відзначається 7 липня. З метою підтримки природно-заповідної справи, враховуючи істотний внесок фахівців та професіоналів, небайдужих до сьогодення та майбуття нашої природи, на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища, встановлено це професійне свято.

Миколаївський зоопарк є одним з об'єктів природно-заповідного фонду України, який з метою збереження генофонду утримує та розводить диких тварин, особливо зникаючих, рідкісних. Не дивлячись на важкі часи, які переживає наша країна сьогодні, Миколаївський зоопарк активно працює та приймає відвідувачів. Важливо розуміти, що саме така діяльність вносить свою частку у збереження природи України і планети.

Користуючись нагодою, ми вітаємо всіх працівників природно-заповідної справи з професійним святом, бажаємо наснаги, світлих ідей, нових здобутків у справі захисту природи під мирним небом!