День працівників природно-заповідної справи

7 липня відзначають День працівника природно-заповідної справи.  

18 серпня 2009 року Президентом України, згідно Указу №629/2009 встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, яке тепер щорічно відзначається 7 липня.

З метою підтримки природно-заповідної справи, враховуючи істотний внесок фахівців та професіоналів, не байдужих людей до сьогодення та майбуття стану нашої природи, на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища, встановлено це професійне свято.

Миколаївський зоопарк приєднується до святкування Дня працівників природно-заповідної справи.

Наш зоопарк є одним із об'єктів природно-заповідного фонду України, який утримує та розводить диких тварин з метою збереження генофонду зоологічних колекцій, особливо зникаючих, рідкісних, занесених до Червоної книги України i міжнародних Червоних списків. Важливо розуміти, що саме така діяльність має значення на державному рівні і вносить свою частку у збереження природи України.

26 квітня 2021 року Миколаївському зоопарку виповнилося 120 років! 120 років історії, успіхів, перемог, труднощів і трагедій. П'ять поколінь фахівців віддали і віддають свої знання, сили і працю. Десятки тисяч тварин пройшли через його колекцію.

На сьогоднішній день наш зоопарк – це один із найстаріших зоопарків Європи. Він має найбільшу колекцію диких тварин серед зоопарків України. Вона налічує близько 420 видів і більше ніж 3295 особин. Миколаївський зоопарк має красивий та доглянутий парк та велику колекцію рослин – більше 250 видів.

На честь сьогоднішнього святкового дня ми вітаємо всіх працівників природно-заповідної справи з професійним святом, бажаємо здоров’я й успіхів у їх нелегкій, але такій необхідній справі! Адже, як говориться в девізі Миколаївського зоопарку: «Тільки нашими спільними зусиллями ми збережемо світ диких тварин».

7 липня_1