Ханамі в зоопарку

Скучили за теплом, зеленню і квітами? Запрошуємо вас в казковий рай Миколаївського зоопарку на свято Ханамі.

Ханамі - фестиваль цвітіння і милування сакурою. Дослівно назва цього великого народного свята перекладається як "споглядання квітів".

Свято цвітіння сакури - одне з найулюбленіших в Японії. У стародавні часи спостерігати за квітучою сакурою було прерогативою виключно аристократії, проте незабаром до цього долучилися всі бажаючі, включаючи найбідніші верстви населення.

Як відомо, сакура вважається символом Японії. Япо́нська вишня, або сакура - загальна назва декоративних дерев підроду вишень. В японській мові словом «сакура» позначають будь-яку вишню взагалі, а в поезії дуже часто опадання листя цього дерева порівнюють з минулою любов'ю і юністю. В часи Другої світової війни ніжні рожеві квітки використовувалися в якості пропаганди для підняття духу в Японії.

Квітування сакури довгий час сприймалося як виключно японське традиційне видовище. Однак сьогодні зовсім не обов'язково вирушати в далеку Японію, щоб побачити це диво, адже в наші дні сакура росте в багатьох куточках планети, в тому числі і в Миколаївському зоопарку.

У 2009 році до Миколаївському зоопарку були привезені 50 саджанців сакури. Вони були передані в дар директору нашого зоопарку В.М.Топчему в знак дружби директором зоопарка Уено (Токіо, Японія) Тошіміцу Доі. Більшість саджанців висадили на території зоопарку. Деякі були передані місту у подарунок від зоопарку.

Помилуватися красою квітів сакури в нашому зоопарку можна на «Острові звірів», там висаджена ціла алея молодих дерев, а також біля ландшафтного комплексу «На стику двох культур». В середині квітня, коли у зоопарку буйно квітне сакура, ці куточки перетворюються в справжній японський сад, оповитий рожевими хмарами.

       Відвідувачі спеціально приходять в цей період до Миколаївського зоопарку, щоб подивитися на дивовижне видовище і зробити красиві унікальні світлини.

Приходьте і ви до нашого зоопарку, щоб відчути красу природи і відсвяткувати справжнє прекрасне свято Ханамі.