Калейдоскоп неймовірної краси

«Калейдоскоп неймовірної краси» - так буде називатись цього року рубрика, в якій ми плануємо розповідати про цвітіння квітів у зоопарку, про мальовничі ландшафтні куточки нашого парку, про красу таких сезонних явищ, як золота осінь або перший сніг. Традиційно ми будемо повідомляти про початок цвітіння тої чи іншої рослини для того, щоб наші відвідувачі не пропустили нагоду помилуватись улюбленими квітами та змогли вчасно спланувати свій візит до зоопарку. Не секрет, що Миколаївський зоопарк може похвалитись не лише великою колекцією тварин. В нашому красивому доглянутому парку ростуть більше 200 видів лише деревних рослин, з яких дуже багато видів можуть похвалитись розкішним цвітінням або яскравим осіннім забарвленням листя! Повідомлення рубрики будуть показувати вам рослини, які квітнуть в зоопарку в той чи інший період, та розповідати, де саме ви можете знайти ці квіти.

А починаємо ми рубрику традиційно з чудової ніжної квітки – підсніжника. Відвідувачі Миколаївського зоопарку, завітавши зараз до нас, можуть помилуватись цілими галявинами ароматних білосніжних квітів. Ніжна рослина за однією з легенд зародилась зі сліз Єви, що впали на сніг. За легендою, коли Бог вигнав з раю Адама і Єву, була зима, холодно і сніжно. І Єва плакала, згадуючи теплі райські сади. Там, де сльоза падала на сніг, з’являлась прекрасна квітка, яка відтоді сповіщає, що весняне тепло вже недалеко.

Побачити галявини квітучих підсніжників у Миколаївському зоопарку можна навколо літнього вольєру шимпанзе, біля павільйону тропічних метеликів, на схилах «Острова звірів», біля ставка для коропів кої тощо.

 

 429761316_923199469811019_8665494146641534962_n