Онлайн-семінар

25 січня 2024 року відбувся черговий онлайн-семінар «Аспекти годування тварин у зоопарках», який проводив Миколаївський зоопарк загальнодержавного значення Mykolaiv zoo під егідою Association of Zoos of Ukraine - AZU.

До участі в семінарі підключились фахівці багатьох зоопарків -членів АЗУ, які змогли поділитись досвідом з питань годівлі тварин, розробки раціонів, кормового збагачення середовища проживання тварин тощо. Співробітники Миколаївського зоопарку розповіли про цікаві досліди зі збагачення середовища проживання кінкажу та відеофіксації поведінки тварин, про досвід роботи відділу кормів, досвід вирощування кормових тварин і досвід годування копитних, акваріумних і тераріумних тварин. Фахівці Черкаського міського зоологічного парку "Рошен" підготували доповідь про вирощування кормових об’єктів на відділі «Акватераріум» та ознайомили колег методикою розрахунку і впровадження раціонів на відділі "Ссавці". Наші колеги з Одеського зоопарку розповіли про використання кормових тварин у раціонах Одеського зоопарку, а також поділились досвідом кормового збагачення середовища та способів надавання кормів на прикладі відділу хижих птахів та сов.

Сподіваємось, що семінар був цікавим і корисним для фахівців зоопарків України, які приєднались до нього, дякуємо доповідачам за змістовні презентації та сподіваємось на подальше співробітництво.