Всесвітній День екскурсовода

21 лютого - Всесвітній День екскурсовода (World Guide Day)

Сьогодні, 21 лютого, у всьому світі професійні гіди відзначають своє власне свято. День екскурсовода вперше почав відзначатись у 1990 році. Засновником його можна вважати президента Міжнародної федерації екскурсоводів Т. Лоізідес, яка виявила власну ініціативу в цьому питанні. Це свято вже багато років є традиційним і для Миколаївського зоопарку.

Миколаївський зоопарк відомий як туристична перлина України та місце, де активно проводяться екскурсії спеціалістами відділу еколого - просвітньої роботи. Також традиційно проводяться лекції контактного зоопарку з демонстрацією приручених тварин та анімаційні програми, спеціалісти зоопарку активно проводять екскурсії та інтерактивні лекції «Зоопарк на дотик», «Зоопарк на долоньці», «Зустрічі з улюбленими тваринами» . В ході лекції відвідувачі дізнаються багато цікавих фактів про тварин . Діти разом із дорослими беруть участь в інтерактивах, в свою чергу екскурсоводи відповідають на питання юних ерудитів.

Також екскурсоводи зоопарку регулярно проводять екскурсії з показовою годівлею тварин. Подібні акції дуже подобаються нашим відвідувачам, які полюбляють спостерігати за улюбленими тваринами, дізнаються багато корисної інформації про їхнє життя в зоопарку.

В рамках відзначення Всесвітнього дня екскурсовода були проведені пізнавальні лекції з демонстрацією приручених тварин для маленьких миколаївців. Спілкування з тваринами допомагає дітям не тільки дізнатись цікаві факти про тварин. Наші екскурсії є також методом психологічної реабілітації дітей, допомагаючи їм у важкі часи війни.

А тих, хто не встиг ще відвідати наш інтерактивний захід, ми запрошуємо до зоопарку на наступну лекцію циклу «Зустрічі з улюбленими тваринами», яка відбудеться найближчої суботи та неділі. Слідкуйте за нашими повідомленнями та не пропустіть найцікавіші моменти життя Миколаївського зоопарку!