Всесвітній день захисту тварин

4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин (World Animal Day)

Рішення відзначати Всесвітній день захисту тварин було прийнято на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи, який проходив у Флоренції в 1931 році. Саме ця дата була обрана не випадково: 4 жовтня відзначається день пам’яті католицького святого Франциска Ассизького, який є покровителем тварин. За легендами, святий міг спілкуватися з тваринним світом.

Товариства захисту тварин організують різні заходи та акції по всьому світу до цього дня, щоб привернути увагу людей до актуальних проблем тваринного світу і навколишнього середовища.

Ми приєднуємось до відзначання цієї важливої дати, яка є приводом ще раз нагадати людству про крихкість і вразливість світу тварин, який ми повинні зберегти для нащадків.

Миколаївський зоопарк у співпраці з іншими зоопарками світу робить свій внесок у збереження диких тварин, утримуючи і успішно розмножуючи їх. У нас розмножуються рожеві пелікани, білоплечі орлани, пуми, сервали, багато видів мавп тощо.

Крім того, зоопарки є важливим осередком екологічного виховання. Приходячи до нас, спостерігаючи за тваринами, спілкуючись з ними, наші відвідувачі розуміють, наскільки вони прекрасні, гармонійні, наскільки вони потрібні нам! Можливо, саме завдяки тваринам ми зможемо залишитись людьми!