Всесвітній день жирафа

 

Щорічно 21 червня відзначають Всесвітній день жирафів (World Giraffe Day). Це свято було ініційовано в 2014 році Фондом збереження жирафів (GCF).

   Мета свята - привернення уваги громадськості до питань збереження цих унікальних тварин.

   Фонд збереження жирафів (GCF) є єдиною в світі неурядовою організацією, яка займається виключно збереженням жирафів в дикій природі по всій Африці.

   Сьогодні жирафи піддаються великому ризику в своєму природному середовищі існування. За останні 15 років їх популяція скоротилася на 40%. Це пов'язано зі збройними конфліктами, розширенням сільськогосподарських територій та діяльністю браконьєрів.

   Миколаївський зоопарк вже четвертий рік поспіль долучається до цього свята.

   Сьогодні всі відвідувачі, які завітали до зоопарку в гості, змогли прийняти участь у різних інтерактивах. Для маленьких гостей був комплекс розважальних і пізнавальних заходів у вигляді конкурсів, захоплюючих завдань та запальних танців. А батьки прослухали цікаву лекцію про жирафів та разом з юними дослідниками   перевірили свої знання у вікторині.

   Також всі присутні на святі мали змогу побачити на власні очі, як годують жирафів у нашому зоопарку. А ще зробити світлини біля яскравої тематичної фотозони, яку створили співробітники Миколаївського зоопарку.

       Залишайтеся з нами, ми готуємо ще багато цікавого для вас!