День працівників ветеринарної медицини

Згідно з Указом Президента України № 1035/2001 від 1 листопада 2001 року у другу неділю серпня щорічно відзначається День працівників ветеринарної медицини. Основна мета цього дня – «відзначити вагомий внесок працівників ветеринарної медицини у забезпечення ветеринарного та епізоотичного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва і охорони довкілля».

У 2021 році День працівників ветеринарної медицини припадає на 8 серпня.

Термін «ветеринар» (лат. veterinarius) має латинське походження і дослівно перекладається: «який стосується робочої худоби».

Робота ветеринара — вкрай відповідальна справа, що вимагає великої сили волі, терпіння і, найголовніше, щирої любові до тварин. Дана професія потребує неабиякої стресостійкості та холоднокровності.

У штаті кожного зоопарку повинен бути ветеринар, адже без доброго та вмілого «лікаря Айболита» існування зоопарку неможливо. Ветеринари лікують хвороби і поранення тварин, за необхідності допомагають народитись малюкам, проводять величезну роботу з профілактики захворювань, роблять щеплення, проводять дезінфекцію, контролюють якість кормів для тварин.

Колектив Миколаївського зоопарку щиро вітає наших ветеринарних лікарів з професійним святом. Ми бажаємо їм здоров’я й успіхів у їх нелегкій, але такій необхідній праці! Адже у їх руках складна і відповідальна справа. Приємно усвідомлювати, що люди, які працюють у цій галузі медицини, віддані своїй професії, для них робота – це і покликання, і вічний неспокій, і щоденна кропітка праця.

Ветеренар

 

Ветеренар2

Ветеренар3