Фенек

Фенек (лат. Vulpes zerda) — мініатюрна лисиця, яка живе в пустелях Північної Африки. Фенеки є тваринами-рекордсменами. Вони — найменші представники родини псових, за розмірами фенек менший за свійських котів. Висота тварини трохи більше 20 см, а важить лисичка всього 1,5кг.

Вуха фенека — найбільші серед хижаків по відношенню до величини голови. Вони досягають 15 см у довжину і потрібні для кращого охолодження тіла в денну спеку. Величезні вуха також дозволяють тварині вловлювати найлегше шарудіння. Фенеки — хижаки, вони скорочують число дрібних ссавців, птахів, рептилій, комах та інших безхребетних, знайдених у межах їх родинної території, відіграючи певну роль у регуляції їх чисельності. Ця лисичка може довго обходитися без води, отримуючи рідину з м`яса, ягід і листя.

Для того, щоб ці тварини родом з жарких країн не мерзли в прохолодну погоду, у них у вольєрі встановлені інфрачервоні лампи, під якими лисички полюбляють грітися. А от з настанням холодів фенеків перенесуть у закрите приміщення. Тож поспішіть піймати ще теплі дні, щоб встигнути поспостерігати за цими милими створіннями.

Фенек1

Фенек2

Фенек3