Міжнародний день біологічного різноманіття

22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття

Щороку 22 травня людство відзначає Міжнародний день збереження біологічного різноманіття, проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 2000 році.

Головне завдання Міжнародного дня біорізноманіття – привернути увагу громадськості до проблеми безповоротного зникнення на Землі багатьох представників флори та фауни.

Біологічне різноманіття є основою життя. Його збереження є необхідним для існування людини. На жаль, інтенсивність використання компонентів біорізноманіття призводить до виснаження та вичерпання природних ресурсів: зникають та перебувають під загрозою зникнення численні види та екосистеми, постійно зростає загроза генному фонду.

Збереження тваринного світу – невідкладна проблема, яка повинна вирішуватися в глобальному масштабі. Зоопарки світу мають можливість діяти у всіх сферах природоохоронної роботи: розмноження зникаючих видів тварин, наукові дослідження, пов'язані зі збереженням рідкісних видів тварин, спрямовані на охорону тварин і їх місць проживання та, звичайно ж, активна еколого-просвітницька діяльність.

На сьогоднішній день Миколаївський зоопарк створює всі необхідні умови для забезпечення гарних умов проживання тварин.

Однією з основних місій нашого зоопарку є збереження диких тварин та створення штучних популяцій на випадок зникнення виду в природі. Надзвичайно важливим є роз'яснення суспільству основних методів збереження як природи в цілому, так і окремих видів тварин. Великі стенди з науковою інформацією про тваринний та рослинний світ, які розташовані по всій території зоопарку , викликають у людей цікавість до проблем охорони тих чи інших видів тварин.

Лише освічена людина озброєна знаннями, збереже світ біорізноманіття!