Календар цвітіння

Рубрика «Календар цвітіння»

   Наш парк забарвився в яскраво-жовті кольори.

   В самому розпалі цвітіння жовтеця або маслянки, трав’янистої рослини, про яку ми вже згадували. Найбільшу квітучу галявину маслянки можна знайти біля входу в зоопарк, ліворуч від бетонних «бегемотиків».

   Почала цвітіння форзиція. Форзиція (або форсайтія) названа на честь ботаніка Вільяма Форсайта, одного з засновників Королівського садівничого товариства, який і привіз цю декоративну рослину з Китаю в Європу. Побачити квітучі кущі форзиції можна біля вольєру вовків, біля входу до зимового приміщення приматів.

На багатьох газонах нашого парку зараз цвітуть зірочки або гусяча цибулька – травяниста рослина з родини лілейних. Нашу етикетку шукайте на газоні між «Гіркою козлів» та вольєром для зубрів.

Радимо також звернути увагу на ніжні квіти дерену або кизилу – медоносної та вітамінної ролини. Кизил – герой багатьох легенд і казок. Побачити квітучі кущі кизилу можна праворуч від центральної алеї зоопарку, відразу за дитячим майданчиком.

На деяких клумбах в зоопарку вже цвітуть садові нарциси – рослини, названі на честь героя давньогрецького міфу прекрасного Нарциса. Ці квіти є символом самозакоханості.

Рубрика цв1

Рубрика цв2

Рубрика цв3