Всеукраїнський день довкілля

17 квітня відзначається Всеукраїнський день довкілля. Миколаївський зоопарк проводить марафон еколого-просвітницьких заходів, присвячених цій даті.

До Всеукраїнського дня довкілля ми пропонуємо вашій увазі серію статей-порад на тему: «Що саме я можу зробити для збереження довкілля»

Дайте природі відпочити від вашого «відпочинку на природі»!

Наближається період традиційних великодніх та травневих пікніків та іншого «відпочинку на природі». Природа зі страхом приготувалась до дикого ґвалту і вереску, до гучної музики, до дрифту по лісу та кучугурах на позашляховиках, до центнерів сміття в кожному більш-менш красивому ландшафтному куточку (а як же інакше, бо «я що, кудись це сміття нести ще буду, урни треба ставити!») Звичайно, більшість з таких «відпочивальників» не прочитають цей допис, але , можливо, ви зможете знайти спосіб донести до людей зі свого кола спілкування прості правила екологічного відпочинку на природі:

• Не залишати нічого після себе, все сміття забрати з собою, органічні рештки можна закопати. Не використовувати одноразовий посуд, адже зовсім нескладно кожному взяти з собою власну багаторазову миску, кухоль та ложку.

• Багаття палити краще в мангалі – так менше пошкоджується грунт і менше шансів допустити пожежу.

• Слухайте голоси природи – адже саме для цього ви і прийшли сюди. Гучну музику краще залишити для концертних залів та танцполів.

• Не чіпайте тварин, не зривайте квіти – ви в гостях, поводьте себе чемно!

Довкілля4